DENK start meldpunt Etnisch Profileren Overheidsinstanties

Politieke partij Denk lost weer een verkiezingsbelofte in. Nadat de partij in 2016 al een onderzoek naar etnisch profileren binnen het overheidsbestel wilde starten, begint het nu een meldpunt. 'Meldpunt Etnisch Profileren Overheidsinstanties' heet het met volle mond en in goed Nederlands.

"De Belastingdienst, de politie het UWV en andere overheidsinstanties blijken na jarenlang onderzoek schuldig te zijn aan ethnisch profileren en discriminatie", aldus de partij die diversiteit als drijvende kracht van onze samenleving ziet.

Om een stevig signaal af te geven wil de centrumlinkse partij, die bekend staat om hun boodschappen van verdraagzaamheid en gelijkwaardigheid, een stevig signaal afgeven. Wat werkt in Nederland beter dan een kliklijn?

De opnieuw in genade aangenomen fractievoorzitter Farid Azarkan zal alle meldingen persoonlijk aan de minister(s) overhandigen. "Ik doe een oproep aan iedereen, die te maken heeft gehad met etnisch profileren of discriminatie door een overheidsinstantie, dit te melden. Een krachtig signaal vanuit de samenleving zal de overheid sneller doen bewegen om institutionele vooringenomenheid de kop in te drukken", aldus Azarkan.

Aangifte tegen de Belastingdienst
De racistische criminelen van de Belastingdienst hebben inmiddels een aangifte van het ministerie van Financiën aan de broek hangen vanwege 'mogelijke misdrijven in de toeslagenaffaire'. De ambtenaren worden verdacht van afpersing en beroepsmatige discriminatie door onderzoek uit te voeren op basis van afkomst.

Denk voelt zich gesteund door deze aangifte. "Ondanks dat dit probleem door Denk al jaren wordt benoemd en geagendeerd, werd er altijd ontkent", zo klinkt het terecht in het persbericht. "Etnisch profileren en discriminatie door overheidsinstanties zou niet voorkomen."

"Het kan niet zo zijn dat de overheid onze grondwet aan haar laars lapt", aldus een ontketende Azarkan die zoals hij zelf zegt, tegen discriminatie is, maar in 2017 in Gouda op een moslimconferentie sprak die verboden was voor vrouwen.

Ombudsman
De Nationale Ombudsman, Reinier van Zutphen, staat aan de kant van de verbindingspartij. Ook de commissie-Döner Donner, die onderzoek heeft gedaan naar de toeslagenaffaire, concludeerde dat er bij de Belastingdienst sprake was van 'institutionele vooringenomenheid'.

Melden? Doe het hier!
Een melding doen van etnisch profileren door overheidsinstanties? Klik hier


Ronald Goedemondt is 'etnisch paranoïde' (Bron: YouTube)

Submitter:  Bron: Persbericht DENK