Man (43) opgepakt na mishandeling hulpverleners

De politie hield woensdagmiddag een 43- jarige man uit Enschede aan die wordt verdacht van geweldpleging richting hulpverleners. Het gebeurde bij een kantoor ter hoogte van de Sherwood Rangers.

Maandagmiddag, omstreeks 14.10 uur, kreeg de meldkamer van de politie een melding binnen van een mishandeling van een hulpverlener in Hengelo. De hulpverlener stond even buiten een praatje te maken met een collega, toen op dat moment een auto met hoge snelheid aan kwam rijden. De auto kwam tot stilstand, de verdachte stapte uit en rende op één van de hulpverleners af. De verdachte wende zich tot haar en sloeg haar met een scherp voorwerp. De andere medewerkster wilde haar collega helpen en werd vervolgens ook mishandeld door de verdachte. De medewerkers zijn behandeld aan hun verwondingen. De aangevallen hulpverlener was al langere tijd betrokken bij het gezin van de verdachte.

De verdachte kon vervolgens vandaag buiten heterdaad aangehouden worden. De verdachte wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.