Aanpassingen voor vampieren in The Elder Scrolls Online uitgelegd

Vampires krijgen een grote re-vamp in de gratis update 26 voor The Elder Scrolls Online. Hierdoor wordt de manier van spelen compleet anders voor diegene die gebeten zijn. Dit begint al met een complete aanpassing van de Skill Line voor vampieren.

De Skill Line is aangepast met geheel nieuwe vaardigheden en het vervangen of bijwerken van bestaande skills. Het doel van het herontwerp was om Vampires actiever en boeiender te maken in de strijd. De eerste twee vaardigheden, genaamd Eviscerate en Blood Frenzy passen bijvoorbeeld al beterin het leven (of dood zijn) van een vampier. Eviscerate wordt sterker naarmate je zelf minder health hebt, terwijl Blood Frenzy een skill is dat je eigen health kost in ruil voor meer schade aan wapens en spreuken. Combineer die twee en je hebt een erg sterke aanval, maar je speelt wel met je leven(smeter).

Vampieren ook een nieuwe ultimate skills, genaamd Blood Scion, die je personage verandert in een monsterlijk beest. In deze vorm krijg je boosts voor je Health-, Stamina- en Magicka-pools, heb je de mogelijkheid om jezelf te genezen wanneer je damage doet en zie je vijanden door muren heen.

Als vampier leef je op bloed. Je hebt vier fasen als vampier. Je kunt jezelf sterker maken door je te voeden met NPC's, maar die kracht neemt ook langzaam af in de loop van de tijd, waardoor je jezelf weer moet voeden met bloed. Elke fase die je bereikt, verlaagt de kosten van je Vampire-actieve vaardigheden en activeert bepaalde passieve vaardigheden, waardoor je effectiever wordt op het slagveld. Er zijn echter kosten verbonden aan deze nieuwe kracht, en het verhogen van je fase heeft de volgende straffen: vermindering van recovery, je bent vatbaarder voor vuuraanvallen en de stamina/magicka-kosten van non-vampierskills worden hoger.

Dat voeden op NPC's heeft nog een nadeel: als inwoners dat zien dan kun je gezocht worden door de guards, net zoals de Necromancer problemen met de wet kan krijgen. Als je in de hoogste fase van vampier bent dan zien mensen je al als demoon en willen winkeliers zelfs niet meer met je onderhandelen. Je zult dus af en toe moeten indimmen of moeten sneaken om te blijven leven als outcast van de maatschappij.

De gratis patch komt net zoals The Elder Scrolls Online: Greymoor op 26 mei beschikbaar voor pc en Mac, en op 9 juni voor Xbox One en PlayStation 4.