Private Division en ESA werken samen voor nieuwe Kerbal Space Program-update

Private Division en Squad hebben een samenwerking aangekondigd met het European Space Agency (ESA) voor de lancering van een nieuwe Kerbal Space Program-update genaamd Shared Horizons, die 1 juli 2020 zal verschijnen op pc. De update wordt later dit jaar ook beschikbaar gesteld op consoles. Shared Horizons wordt een gratis update voor alle spelers van de ruimtesimulatiegame gebaseerd op natuurkundige principes.

Naast twee belangrijke missies die werden geleid door de belangrijkste ruimtevaartorganisatie van Europa, voegt Shared Horizons ook de raket Ariane 5, een Kerbal-ruimtepak met ESA-thema, en nieuwe onderdelen en wetenschappelijke experimenten toe aan de game. De eerste nieuwe missie, BepiColombo, bootst ESA's huidige missie naar Mercurius na die zij samen met het Japan Aerospace Exploration Agency (JAXA) uitvoeren. Spelers moeten proberen om in een baan rond Moho - het evenbeeld van Mercurius in het Kerbal-universum - te komen en vervolgens te landen. Daarbij voeren ze verschillende wetenschappelijke taken van de echte ESA-missie uit. De tweede nieuwe missie, Rosetta, is een eerbetoon aan de succesvolle landing op een komeet uit de Jupiter-familie. Die gebeurtenis maakte het mogelijk om veel belangrijke gegevens te vergaren over de komeet en zijn omgeving.

"Hier bij de European Space Agency zijn veel van onze ingenieurs en wetenschappers goed bekend met KSP", vertelt Guenther Hasinger, Director of Science bij ESA. "Zowel Rosetta als BepiColombo zijn zeer complexe missies met specifieke uitdagingen. Maar beide bleken zeer waardevol voor zowel ESA als de wereldwijde wetenschappelijke gemeenschap. Daarom ben ik ook zeer verheugd dat deze baanbrekende wetenschappelijke missies nu zowel op Kerbin als op aarde beleefd kunnen worden."

De Kerbal Space Program: Shared Horizons-update is vanaf 1 juli 2020 beschikbaar voor pc en de release op consoles staat gepland voor later in het jaar.

Kerbal Space Program x ESA