FC Seoul biedt excuses aan voor sekspoppen op tribune

Voetballen voor lege tribunes ziet er niet uit, en daar dachten ze bij FC Seoul een oplossing voor te hebben. Na de eerste thuiswedstrijd van de club uit de Zuid-Koreaanse hoofdstad is er echter nogal wat ophef ontstaan omdat er sekspoppen met '18+ reclames' in het stadion zaten.

In aanloop naar de eerste thuiswedstrijd werd FC Seoul benaderd door een bedrijf genaamd Dalcom. Dat bedrijf stelde voor om wat stoelen te vullen en de club stemde daar mee in, zo lezen we op de site van de BBC. Dalcom plaatste 30 poppen, 28 vrouwelijke en twee mannetjes. Fans die de wedstrijd online volgden viel het echter direct op dat er niet zomaar poppen in het stadion zaten, het leken wel sekspoppen! En wat het nog erger maakte was dat de poppen reclame maakten voor '18+ websites', iets wat verboden is in Zuid-Korea. Na de wedstrijd bood FC Seoul al snel haar excuses aan via de social mediakanalen van de club.

Leverancier Dalcom vindt de term sekspoppen niet op zijn plaats en refereert aan de poppen als 'premium mannequins'. Ook de seksreclame's berusten op een misverstand zo verzekert Dalcom-directeur Cho Young-juni aan ons. De reclame zou namelijk alleen gebruikt worden voor een fotosessie voorafgaand aan de wedstrijd, daarna zouden de reclame-uitingen verwijderd worden. "Ze zouden alle logo's verwijderen voordat de wedstrijd begon", vertelde de Dalcom-directeur aan de BBC. "Maar er waren nog verschillende haarbanden en logo's die door het publiek konden worden opgemerkt."

FC Seoul official Lee Ji-hoon vertelde de BBC dat hij de achtergrond van Dalcom, dat werkzaam is in de seksindustrie, niet vooraf nagetrokken had. Ook had hij geen idee dat het sekspoppen betrof, ook al vond hij wel dat ze 'levensecht' leken. Maar dat het sekspoppen zouden zijn kwam niet eens in zijn hoofd op, zo benadrukte hij.

We verwachten niet dat veel clubs dit voorbeeld zullen volgen.

 FC Seoul biedt excuses aan voor sekspoppen op tribune (Pro Shots / Action Images)
FC Seoul biedt excuses aan voor sekspoppen op tribune (Pro Shots / Action Images)