FOK! Wat een weer: eerst het oosten, dan het noorden

Hallo!  

Elke dag is er weer die vraag: wie maakt het weerbericht. Ik stond op met zon en ga naar bed met zon/maan. Had ik er dus zin in? Nee. Maar dapper hart als ik ben besloot ik mijn goede hart maar te tonen en me op te offeren.  

Toch zullen de mensen in het het oosten denken: wat is dat voor geklaag over zon, ik heb geen zon gezien! Dat klopt! In het binnenland ontstonden er gisteren stapelwolken die zich gezellig gingen uitsmeren tot wolkenvelden. De zon heeft daar dus nauwelijks geschenen, en dan zit ik te klagen over teveel zon? Ik moet me schamen  

Zoals jullie weten ben ik geen zonliefhebber, maar als ik moet kiezen tussen bewolkt en droog óf zon, dan liever zon. Al ben ik al die zon inmiddels helemaal beu.

Ondertussen probeert vandaag een zwakke storing ons land te gaan veroveren. Dat gaat jammer genoeg niet lukken. Alleen de Wadden en misschien het noorden van Friesland en Groningen krijgen ermee te maken. Het gaat voornamelijk om bewolking. Neerslag verwacht ik er nauwelijks uit, of het moet een beetje motregen zijn. In ieder geval is het morgen in het noorden behoorlijk bewolkt. 

In een groot deel van het land schijnt echter de zon. In Limburg kan het daarbij 22 graden worden. In het bewolkte noorden is 15 graden het hoogst haalbare. Ik heb wel hoop dat het ook in het noorden in de loop van de dag gaat opklaren.

De wind draait naar een westelijke richting en is matig tot vrij krachtig. Zeker aan zee is die goed voelbaar. Maar ook elders zal het frisser aanvoelen dan dat het is.

Op naar vanavond voor dezelfde vraag: Wie doet hem?  

Meer weer op FOK!

wolkenvf (Foto: Charged)
Typische hogedruk-wolkenvelden. (Foto:Charged)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.