F1 racegamecentrum Utrecht opent deuren op 1 juni

In Utrecht opent op 1 juni het "Official F1 Racing Centre" zijn deuren. Het betreft een grote ruimte waar 60 geavanceerde simulatoren staan waar fans van racegames in het algemeen en Formule 1 in het bijzonder virtueel kunnen racen.

Geïnteresseerden kunnen een racesessie reserveren, al dan niet met een groep, om voor €22 per persoon ongeveer een uur lang te racen. Het programma van zo'n sessie bestaat uit een rijdersbriefing, een vrije training om de auto en het circuit te leren kennen, een kwalificatie voor de beste startersplek en een daadwerkelijke race waarin je strijdt voor een huldiging op het erepodium. Via een headset word je begeleid door een race marshall en kun je tevens met andere coureurs kletsen.

De apparatuur bestaat uit gamedesktops van HP Omen, 4K-beeldschermen en F1-stuur en pedalen van Fanatec. Er wordt naar verluidt gebruikgemaakt van '4D-effecten' zoals echte wind in je gezicht tijdens het rijden. Verder is er een grote 'food court' met uitgebreide menukaart waar toeschouwers vanaf een afstandje de races kunnen volgen.

Momenteel is uitsluitend F1 2019 nog te spelen met in totaal zeventien beschikbare circuits. Vanaf 10 juli zal het nieuwe deel in de racefranchise, F1 2020, ook speelbaar zijn, waarmee ook het circuit van Zandvoort geïntroduceerd wordt. Kijk op de website voor meer informatie.