Prutsers gebruiken foto overleden zoon om vrouw op te lichten

Steeds meer mensen worden ermee geconfronteerd: WhatsApp-fraude. Je krijgt een appje van iemand die zich als een dierbare van je voordoet en je vervolgens vraagt om een rekening te betalen. Omdat de oplichters de foto en naam van een bekende uit de omgeving van hun slachoffer gebruiken trappen veel mensen er dan ook in. 

Zo niet Désirée Heerden uit Hoofddorp: zij schrok zich helemaal te pletter toen zij een appje kreeg van haar zoon die meldde dat zijn telefoon in de wasmachine was gesneuveld en dat ze dit nummer als zijn nieuwe nummer kon opslaan. Saillant detail is dat haar zoon anderhalf jaar geleden is overleden en dus helemaal geen appje zou moeten kunnen sturen. Heel even schiet het door haar hoofd heen: zou hij het echt zijn? Want ja: "Het klinkt raar, maar ik denk er wel eens over na en ik zou zo graag nog eens met hem willen spreken."

Banger was ze echter dat het iemand uit de omgeving was die haar en haar man opzettelijk pijn wilden doen. Die angst ging echter al snel liggen toen haar man contact zocht met de politie die hen direct gerust stelde en vertelde dat het om internetoplichting ging.