FOK! Wat een weer: kans op een enkel spatje

De dag begint met zon, maar van het noorden uit drijven wolkenvelden het land binnen. In de loop van de dag ontstaan er stapelwolken. Met name in het noordelijk kustgebied kan in de loop van de dag een enkele bui voorkomen. De middagtemperaturen variëren van circa 12°C in het noorden tot 16°C in het zuidoosten. In de zuidelijke helft van het land staat er een zwakke tot matige noordenwind. In de noordelijke helft van het land is de wind overwegend matig uit een noordwestelijke richting.

In de nacht naar zaterdag zijn er naast opklaringen ook enkele wolkenvelden. In het noorden is er kans op mist(banken). Het blijft droog. De minimumtemperatuur ligt aan zee rond 9°C, landinwaarts rond 3°C. De noord tot noordwestenwind draait gedurende de nacht naar zuidwest en wordt zwak boven land, zwak tot matig vlak aan zee.

Zaterdag overdag zijn er wolkenvelden en lokaal kan er met name in de middag een spat regen vallen. In de middag en avond klaart het van het westen uit op. De middagtemperaturen lopen uiteen van 11°C vlak aan zee tot 18°C in het zuidoosten. De zuidwestenwind is zwak tot matig en draait in de loop van de middag naar west tot noordwest. (Bron: KNMI)

Meer weer op FOK!

Charged was bij het MH17 monument te Vijfhuizen
Charged was bij het MH17 monument te Vijfhuizen

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.