Vanaf 1 september iedereen vermoorden in Crusader Kings III

Paradox heeft de releasedatum van Crusader Kings III bekend gemaakt. De grand strategy sim komt uit op 1 september en is nu te pre-orderen met een expansion pass.

In Crusader Kings III leidt je een middeleeuws adelijk geslacht naar glorie. De leiders, hun familie en hun gevolg ontwikkelen zich tijdens hun leven zoals in een RPG. Net zoals in zijn voorganger moet je soms drastische middelen gebruiken om je succes te verzekeren: er is veel intrige en de meeste leiders hebben bloed aan hun handen kleven.

Ook is de game met een expansion pass te pre-orderen. De expansion pass bevat mode van het Abbasid-kalifaat, het eerste cosmetic pack, de eerste grote uitbreiding en het tweede cosmetic pack. Ook krijg je als pre-order bonus de mode van het Heilige Roomse Rijk.

Crusader Kings III heeft een flinke make-over ondergaan ten opzichte van deel 2. Alle characters zijn nu in 3D in plaats van een statisch portret, de map is flink uitgebreid met onder andere de westkust van Afrika en een uitdieping van Oost-Europa, en ook kun je nu je eigen religie starten met bijbehorende holy orders.