Het is vandaag..

Het is vandaag 14 mei, een volle dag. Vandaag is het namelijk Dag van het Tandvlees, Fiets-naar-je-Werk-Dag, Dag van het Vakcentrum en Dag van de Constructeur. De twee laatstgenoemden zijn voor dit jaar geannuleerd.

Dag van het Tandvlees.

Deze dag wordt door heel Europa gevierd, in Nederland is de Nederlandse Vereniging Voor Parodontologie (NVVP) daarvoor verantwoordelijk. Hoewel, uiteindelijk moet je het ook zelf doen. Het mogelijk naar een tandarts, mondhygiënist of parodontoloog in uw buurt te gaan en daar een gratis controle van jouw tandvlees te krijgen. 


Fiets-naar-je-werk-Dag.

Op deze dag is het de bedoeling om, indien mogelijk de auto te laten staan of niet met het OV naar je werk te gaan maar op de fiets. Gewoon, omdat het gezond is. Maar er staat meer op het spel dan alleen je gezondheid; je kan een fiets winnen en voor het meest fietsende bedrijf is ook nog een verassing in petto.

(tekst gaat verder onder de foto)

Op de fiets naar het werk. (Foto: Pixabay)
Op de fiets naar het werk. (Foto: Pixabay)

Dag van het vakcentrum.

Dit is een zeer specifieke dag, het vakcentrum is de brancheorganisatie van de zelfstandige detaillist in de foodsector en de fast moving consumer goods. Wat dit laatste is, weten zij kennelijk zelf ook niet. In ieder geval, het is niet een feestje om op los te gaan. Naast het hoogtepunt, een borreltje drinken worden er ook workshops en lezingen over het verbeteren van zelfstandig ondernemerschap. 


Dag van de constructeurs.

Van alle constructeurs, treinbouwers, vliegtuigbouwers en autobouwers. Op deze dag is er een congres voor al deze mensen. Er wordt onder anderen een constructeur van het jaar uitgeroepen en een talent van het jaar. Ook wordt er veel gepraat over hun vak. Dit jaar wordt overgeslagen, de volgende editie zal plaats vinden op 22 april 2021.

Een oud staaltje constructeurswerk. (Foto: Pixabay)
Een oud staaltje constructeurswerk. (Foto: Pixabay)