'WK wielrennen weer naar Qatar'

Het begint er steeds meer op te lijken dat het WK wielrennen van dit jaar niet in Zwitserland gehouden gaat worden. Volgens het Belgische Het Nieuwsblad is dat zelfs al zo goed als zeker.

Van 20 tot en met 27 september zou in Aigle en Martigny, onder de rook van het hoofdkantoor van wielerbond UCI, om de wereldtitels gestreden moeten worden. Vanwege de coronacrisis lijkt dat echter lastig te worden, zowel vanwege het formaat van het evenement als de onduidelijkheid over het al dan niet openstellen van de grenzen tegen die tijd.

Een alternatief lijkt al gevonden te zijn, maar of we daar met z'n allen gelukkig van worden is ook maar de vraag: Qatar en wel in november. In 2016 werd in de zandbak ook al om de wereldtitels geknokt, waarbij Tom Leezer - jawel - tot op enkele honderden meters van de wereldtitel kwam, alvorens het peloton hem opslokte.

Een verplaatsing van het WK zou ook weer mogelijke gevolgen hebben voor onder meer Parijs-Roubaix, maar aangezien de definitieve kalender op het moment totaal niet definitief is, heeft het weinig nut om al die mogelijkheden weer uiteen te zetten.