Formule 1 is 70 jaar oud; hoogtepunten eerste race met moderne graphics

We schrijven nog even 13 mei en dus kan het nog: de Formule 1 is jarig! Nou ja, in de huidige WK-vorm in elk geval, want op 13 mei 1950 werd op het circuit van Silverstone de allereerste race in de strijd om de wereldtitel in de F1 verreden.

Her en der wordt het in de Formule 1-wereld gevierd, maar het mooiste is misschien wel onderstaande video. We zien de hoogtepunten van de Britse Grand Prix van 1950, met commentaar van huidig commentator Alex Jacques en met de voor ons bekende moderne graphics erin gemonteerd, hartstikke tof.

Kleine spoiler: Giuseppe Farina won de allereerste WK-race. De legendarische Juan Manuel Fangio zou een dikke week later de Grand Prix van Monaco winnen, Johnnie Parsons won de Indy 500 - ja, die telde mee - en Farina (Zwitserland en Italië) en Fangio (België en Frankrijk) verdeelden de andere vier races.

Farina werd de allereerste wereldkampioen, voor Fangio en hun Alfa Romeo-genoot Luigi Fagioli. De Fransman Louis Rosier won de Grand Prix van Nederland, maar die telde niet mee.

Silverstone 1950