Gewonden bij handgelpompje IKEA

Even naar de IKEA en voordat je naar binnen gaat je handen ontsmetten, het is allemaal niet zo ingewikkeld. Toch is het jammer als er geen handgel, maar riool- en gootsteenontstopper in de pomp blijkt te zitten, zo ondervonden bezoekers van het filiaal in Haarlem op zaterdagochtend.

Volgens IKEA Nederland is sprake van een menselijke fout en wel bij een schoonmaker. Die zou de Nederlandse taal niet geheel machtig zijn geweest, waardoor een deel schoonmaakmiddel en ontstopper in een fles met desinfecterende vloeistof terecht is gekomen. Het gevolg: een medewerker en een aantal klanten liepen brandwonden aan hun handen op.

Letselschadebureau JBL&G zegt dat twee klanten eerstegraads brandwonden hebben opgelopen door de ontstopper. "Hun handen begonnen enorm te branden en pijn te doen, nog voor ze de winkelvloer bereikten." Na opgevangen te zijn in het bedrijfsrestaurant kwamen de klanten bij hun huisarts terecht, die de brandwonden constateerde.

Wat JBL&G aan schadevergoeding en smartengeld gaat eisen is nog niet bekend, IKEA heeft inmiddels laten weten extra maatregelen te hebben genomen. Alle winkels zijn op de hoogte en medewerkers zijn extra geïnformeerd. De schoonmaker voelt zich volgens IKEA 'heel schuldig', en wilde uiteraard nooit dat dit zou gebeuren - om even een FLISBERGET in te trappen.