FOK! Wat een weer: kans op een bui

Er zijn perioden met zon met aan de kust eerst nog een enkele bui. Vanaf het einde van de ochtend is het in het noorden overwegend bewolkt, daar komen dan wat meer buien voor. De maximumtemperatuur varieert van 9°C in het Waddengebied tot 14°C in het zuiden. De west- tot noordwestenwind is zwak tot matig, in het noorden matig tot vrij krachtig, in het Waddengebied mogelijk krachtig.

Komende nacht zijn er brede opklaringen waarin plaatselijk een mistbank kan vormen. In het noordwestelijk kustgebied zijn er meer wolkenvelden en kan er een enkele bui van zee binnendrijven. Bij een meest zwakke en variabele wind koelt het af tot rond het vriespunt, aan de grond vriest het op veel plaatsen. Langs de kust blijft de temperatuur enkele graden hoger.

Woensdag overdag verandert er weinig en blijven de kustprovincies gevoelig voor bewolking en enkele buien. Verder landinwaarts overheersen de zonnige perioden en blijft het op de meeste plaatsen droog. De maxima lopen uiteen van 9°C in het Waddengebied tot lokaal 15°C in het zuidoosten. De is zwak tot matig uit uiteenlopende richtingen, in de avond wordt de wind overal noord tot noordoost en neemt langs de kust toe naar vrij krachtig tot krachtig. (Bron: KNMI)

Meer weer op FOK!

De Oosterschelde afgelopen donderdag (Foto: Scherpschutter)
De Oosterschelde afgelopen donderdag (Foto: Scherpschutter)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.