Van der Breggen en Blaak kondigen einde wielercarrière aan

Anna van der Breggen en Chantal Blaak hebben hun huidige contract bij wielerploeg Boels-Dolmans met respectievelijk één en anderhalf jaar verlengd. Na het einde van hun vernieuwde contract stoppen beide met wielrennen.

Voor Van der Breggen is de Olympische Spelen in Tokio van 2021 de grote motivator: “Ik merk dat ik echt die motivatie voel voor de Olympische Spelen, maar dat het soms ietsje minder is voor de andere wedstrijden. En ik vind dat je als topsporter echt die motivatie moet hebben, vanuit het diepste moet voelen: ik wil winnen.”

De 30-jarige wielrenster boekte in haar carrière tot dusver vele successen, waaronder 5x de Waalse Pijl, 2x de Giro d’Italia, 1x Amstel Gold Race en 1x Ronde van Vlaanderen. In 2018 werd ze in het Oostenrijkse Innsbruck wereldkampioen.

Ook de eveneens 30-jarige Blaak kondigde haar afscheid aan. De ploeggenote van Van der Breggen gaat na Tokio en het WK ook nog de voorjaarswedstrijden van 2022 rijden.

“Ik heb bijgetekend, maar voor anderhalf jaar. En dat is dan direct het einde van mijn carrière”, aldus Blaak. “Ik wil echt stoppen op het hoogste niveau, dus wanneer stop je dan? Dat is een lastige keuze, maar ik denk dat dit een heel mooi moment is.”

Van der Breggen en Blaak zijn na hun actieve carrière niet verloren voor het wielrennen. Beide worden ploegleider bij SD Worx, de nieuwe naam van de ploeg vanaf 2021.