Siegfried & Roy's Roy overleden

De Duits-Amerikaanse illusionist en dompteur Roy Horn is overleden. De helft van het wereldberoemde tijger- en leeuwenduo Siegfried & Roy overleed in Las Vegas op 75-jarige leeftijd aan COVID-19.

Samen met Siegfried Fischbacher werkte Roy zich op van goochelaars op een cruiseschip aan het eind van de jaren vijftig naar wereldsterren in Las Vegas. In hotelcasino The Mirage kregen ze na ruim twee decennia aan shows in de stad in 1990 hun beroemdste show: de Siegfried & Roy Show, met 30 miljoen dollar aan productiebudget destijds met afstand de grootste en duurste show in de stad.

In 2003 kwam er een einde aan de show, nadat Roy tijdens een optreden van het script afweek en gegrepen werd door tijger Manticore. Hij raakte zwaargewond, maar liet in het ziekenhuis gelijk weten dat men Manticore met rust moest laten. Dat gebeurde, en de tijger overleed uiteindelijk in 2014. De show zat erop, hoewel het duo in de jaren daarna nog wel meerdere optredens deed.

Siegfried reageerde uiteraard droevig. "De wereld is een van de grootheden van de magie kwijtgeraakt, maar ik ben mijn beste vriend kwijt. Vanaf het moment dat we elkaar ontmoetten, wist ik dat we de wereld zouden veranderen. Zonder Siegfried is er geen Roy, en zonder Roy is er geen Siegfried."