FOK! Wat een weer: droger dan droog

Goeiedag!  

Ik ben best wel geschrokken van wat de laatste weermodellen ons lieten zien. Normaal zie je altijd wel enige neerslagsignalen verschijnen op termijn, maar zover het oog reikt is het droog, droger en droogst. En de pluim loopt tot 23 mei. Dat is dus zo'n dikke twee weken. Een groot deel van het land lijkt dus géén druppel regen te gaan krijgen de komende tijd. Niet alleen vervelend voor de natuur, maar zeker ook voor de weerliefhebber.

Als er wat valt zal dat vandaag moeten zijn. En dan alleen nog in het (uiterste) zuiden en oosten. En dan spreek ik zeker niet over grote hoeveelheden, maar over een beetje regen of een lichte bui waaruit hooguit 1 tot 3 mm valt. En dan schat ik het nog hoog in. Vervolgens stroomt er beduidend koelere lucht ons land binnen. Wel is er overal meer bewolking. In het zuiden kan het eerst nog boven de 20 graden worden en mogelijk komt het daar nog even tot onweer. Ik denk echter dat de zwaardere buien boven Belgie en Frankrijk zo onder ons land naar Duitsland koersen. In het noorden is het dan al 13 graden.

De 25 graden die we gisteren gehaald hebben, die zien we voorlopig niet meer terug. De wind draait vanaf vandaag naar noordelijke richtingen en blijft daar minstens tot volgend weekend. Verder is er de eerste dagen nog wel enige bewolking, maar aan het eind van de week komt de zon weer volop terug. Het wordt dan wel weer wat warmer. De eerstkomende dagen is het met 11 tot 13 graden behoorlijk fris.

Tot ziens! ( Wanneer? Geen idee. )

Meer weer op FOK!

Bewolking bij Charged (Foto: Charged)
Slechts af en toe zagen we wat dikkere bewolking, maar neerslag viel er niet. (Foto:Charged)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.