FOK! Wat een weer: Warme zaterdag, koele moederdag

Vandaag is er opnieuw veel zon en wordt het warm. De middagtemperaturen lopen uiteen van 18°C op de Wadden tot 26°C in het zuidoosten. De oostenwind is overwegend matig, aan de kust wordt de wind in de middag aanlandig en het koelt daar enkele graden af. Tegen de avond draait de wind overal naar noordoost.

Komende nacht neemt vanuit het zuiden de bewolking toe. In het noorden blijft het nog tot in de ochtend nagenoeg onbewolkt. De minimumtemperatuur varieert van 8°C in het noorden tot 15°C in het zuiden. De noordoostenwind draait gedurende de nacht naar zuid tot zuidoost en is zwak.

Zondag overdag trekt bewolking vanuit het zuidwesten over vrijwel het gehele land, daarbij kan vooral in het zuiden en oosten hier en daar regen vallen, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. In de middag stroomt vanuit het noorden koudere lucht het land binnen en raakt het ook daar geheel bewolkt. In de ochtend loopt de temperatuur op veel plaatsen nog op tot circa 20-22°C. In de middag koelt het af naar 10°C in het noorden, later in de middag naar 13-14°C in het zuiden. De overwegend zwakke zuid- tot oostenwind draait in de loop van de dag naar noord en neemt toe naar matig tot vrij krachtig, aan zee naar krachtig, mogelijk hard, 6-7 Bft. (Bron: KNMI)

Meer weer op FOK!

I see what you did there  (Foto: Klapmongeaul )
I see what you did there (Foto: Klapmongeaul )

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.