Scarlet Nexus aangekondigd voor Xbox Series X en Xbox One

Bandai Namco kondigde tijdens de Inside Xbox van vandaag een nieuwe RPG-franchise aan die naar Xbox Series X en Xbox One komt. Scarlet Nexus wordt ontwikkeld door Bandai Namco Studios en wordt geleid door voormalige leden van het team dat de Tales of -serie heeft ontwikkeld, waaronder Tales of Vesperia.

Scarlet Nexus speelt zich af in de verre toekomst. Er wordt een psionisch hormoon wrd ontdekt in het menselijk brein, waardoor mensen buitenzintuiglijke krachten kregen en de wereld veranderde zoals we die kenden. Toen de mensheid dit nieuwe tijdperk betrad, begonnen gestoorde mutanten, bekend als 'Others', uit de lucht neer te dalen met een honger naar menselijke hersenen. Ze zijn niet te doden met conventionele wapens, de psionische mensen zijn de enige kans om de aanval van bovenaf te bestrijden.

"Scarlet Nexus wil de manier veranderen waarop gamers Japanse RPG's bekijken, met een krachtige futuristische esthetiek en een gestroomlijnd vechtsysteem dat snelle actie in evenwicht brengt met strategische planning", zegt Stephen Akana, Senior Brand Manager voor Bandai Namco Entertainment America Inc. "Onder leiding van een uiterst getalenteerd team van Bandai Namco Studios, waaronder leden van de favoriete titel Tales of Vesperia, combineert Scarlet Nexus jarenlange ervaring in game-ontwikkeling met de opwinding en creatieve vrijheid van de kracht achter de volgende generatie thuisconsolesystemen."

Scarlet Nexus maakt gebruik van Smart Delivery, wat ervoor zorgt dat je de game maar een keer hoeft te kopen om het op alle beschikbare Microsoft-platformen te spelen.