Yakuza Like a Dragon naar Xbox Series X

Capcom liet tijdens Inside Xbox zien hoe Yakuza: Like a Dragon er op Xbox Series X eruit komt te zien.

Yakuza: Like a Dragon debuteerde afgelopen januari op PlayStation 4 in Japan. De game ruilt ook het kenmerkende beat 'em up-vechtsysteem van de franchise in voor turn-based RPG-gevechten. Vandaag heeft Microsoft onthuld dat de game later dit jaar op Xbox Series X beschikbaar zal zijn. De game ondersteunt Smart Delivery, wat betekent dat iedereen die de game op Xbox One koopt, gratis kan upgraden naar de Series X-versie. De game ondersteunt ook cross-save functionaliteit, zodat je kunt schakelen tussen Xbox One en Series X zonder je voortgang te verliezen.

Yakuza: Like a Dragon draait om een nieuwe hoofdpersoon, Ichiban Kasuga, en een locatie geïnspireerd op Yokohama. Ichiban is een derderangs boef van een derderangs yakuza-familie. Om zijn mentor en vaderfiguur Masumi Arakawa te beschermen, bekent hij een misdaad die hij niet heeft gepleegd. Nadat hij daarvoor 18 jaar in de gevangenis heeft gezeten, keert hij terug naar de maatschappij. En dan ontdekt hij dat de clan waar hij ooit deel van uitmaakte is vernietigd, en er in de straten jacht wordt gemaakt op de laatste paar resterende leden. Hij ontdekt ook dat zijn voormalige mentor hier misschien wel achter zit. Tijd om het verraad te straffen.

Yakuza: Like a Dragon verschijnt als launchtitel voor Xbox Series X. De game komt tegelijkertijd ook uit voor Xbox One, Windows 10, PlayStation 4 en Steam.