Eerste ingame beelden Assassin's Creed Valhalla getoond

Ubisoft heeft de eerste ingame beelden van Assassin’s Creed Valhalla getoond tijdens de Inside Xbox May Episode. Zelf hadden ze het over gameplaybeelden, maar zo ver willen we nog niet gaan.

"Als ontwikkelaars zijn we altijd enthousiast om met nieuwe hardware te werken, omdat het ons meer mogelijkheden geeft om onze creativiteit te uiten. Assassin’s Creed is altijd betrokken geweest bij het verkennen van nieuwe technologieën en heeft altijd al gebruikgemaakt van de mogelijkheden van nieuwe consoles om zo de meest indrukwekkende ervaring mogelijk te maken. We zijn verheugd om nauw samen te werken met Microsoft om Assassin’s Creed Valhalla naar de Xbox Series X te brengen", aldus Ashraf Ismail, Creative Director van Assassin’s Creed Valhalla.

Op de Xbox Series X gaat Assassin’s Creed Valhalla profiteren van onder andere verbeterde graphics en snellere laadtijden. Zo krijgen spelers de kans om de open wereld van Noorwegen en Engeland ongestoord tot in het kleinste detail te ervaren. Ook maakt de game gebruik van de Smart Delivery-technologie. Door deze technologie is het voor spelers mogelijk de game eenmalig aan te schaffen en op zowel de Xbox One als op de Xbox Series X te spelen.

Assassin’s Creed Valhalla speelt zich af in de tijd van de Vikingen. Spelers beleven het verhaal van Eivor, een Viking die werd opgevoed met verhalen van strijd en glorie. De game biedt spelers een Vikingervaring in een dynamische open wereld die zich verzet tegen de brute achtergrond van de Donkere Middeleeuwen van Engeland. Deze nieuwste game in de Assassin’s Creed-serie introduceert tevens tal van nieuwe features, waaronder raids, het uitbouwen van een nederzetting en het opbouwen van hun macht en invloed.

Assassin’s Creed Valhalla is in het najaar van 2020 verkrijgbaar voor Xbox Series X, Xbox One, PlayStation 5, PlayStation 4, Stadia en Windows via de Epic Games Store en de Ubisoft Store. Ook gaat Assassin’s Creed Valhalla onderdeel zijn van Uplay+. Gamers die de game pre-orderen ontvangen bij de release een extra missie, The Way of the Berserker, waarin spelers zich aansluiten bij een legendarische Noorse Berserker op zijn zoektocht naar wraak.