Oude bekende in gesprek voor Scream 5

Ruim 20 jaar na de release van horrorklassieker Scream is de filmreeks nog niet klaar. Na een matige reboot voor televisiezender MTV keert Ghostface nu definitief terug op het witte doek. Hij komt echter niet als enige bekende terug, als we Entertainment Tonight mogen geloven.

Scream-veteranen Neve Campbell (in de rol van Sidney Prescott) en David Arquette (in de rol van politieagent Dewey) spraken beiden met het entertainmentmedium over de toekomst van de franchise. Campbell heeft in dit gesprek bevestigd te zijn benaderd om haar iconische rol opnieuw te spelen. Campbell: "De gesprekken zijn er zeker geweest. Er is veel over gepraat." In het midden van de coronapandemie is de planning echter wel onzeker geworden. "We starten zowel gesprekken als onderhandelingen, het is voor nu afwachten hoe en wanneer de filmstudio's weer openen."

De regie van Scream 5 is in handen van Matthew Bettinelli-Olpin en Tyler Gillett, die beiden onder meer de films V/H/S, Devil's Due, en Ready or Not hebben geregisseerd. Het duo heeft volgens Campbell veel respect voor oorspronkelijke Scream-regisseur Wes Craven en willen zijn nalatenschap ook eren.

David Arquette lijkt nog niet te zijn benaderd voor de vijfde film. "Ik heb nog geen idee wat ze gaan doen. Gaat het een hele nieuwe franchise worden? Halen ze meer oude personages terug? Dat zou erg fantastisch zijn", zo reageert Arquette. "Dewey nogmaals spelen lijkt mij geweldig, dus ik zou er sowieso onderdeel van uit willen maken. We gaan het meemaken."

Filmtrailer Scream 4 (2011)