"Skate 3 remake voor mobiel in de maak"

Het lijkt erop dat we nog even op een eventuele Skate 4 moeten wachten, maar volgens professioneel skateboarder Jason Dill is EA wel bezig aan een mobiele remake van Skate 3. Dill lekte de info tijdens een podcast van The Nine Club.

Dill werd benaderd door EA met de vraag of hij zijn gelijkenis wilde lenen voor de mobiele versie van Skate 3. "Ik kreeg een telefoontje van EA ongeveer 10 maanden geleden", aldus Dill. "Ze zeiden hey, we willen met je praten over de Skate game. [...] Ze zeiden Hey Jason, we willen een mobiele versie doen van Skate 3. "Wat nog meer?", vroeg ik. "Dat is alles", was haar reactie."

Jason Dill's reactie was niet mals toen bleek dat EA alleen een mobiele versie van Skate 3 wilde maken. "Ik schreef terug: geen probleem, maar niemand wil je stomme mobiele port van Skate 3. Ga aan de slag met Skate fucking 4. [...] Je kan de verkoopcijfers [van Skate] niet op hetzelfde niveau krijgen als je andere titels. Je doet het als cultureel iets wat je op de lange termijn terug betaalt. Dat is hoe bedrijven kunnen werken als ze slim spelen. Ze schreef terug dat ze dat niet gingen doen.

Ik schreef terug, en ik zei: "nou, veel geluk met Need for Speed 29. Ik wil niet in je stomme mobiele game zijn [...] ik denk dat het fucking dom is."

Skate 3 kwam uit in 2010 en fans hebben sinds die tijd al gehoopt op een vervolg in de serie, alhoewel de originele ontwikkelaar (EA Black Box) opgedoekt is in 2015.