UCI maakt nieuwe wielerkalender bekend

Of we dit jaar nog gaan koersen is nog maar de vraag, maar de internationale wielerunie UCI heeft de kalender voor de WorldTour voor zowel de mannen als de vrouwen bekendgemaakt. Op 20 mei volgt de volledige kalender, waar ook de kleinere koersen een plaats krijgen op de UCI-kalender.

Normaal gesproken beginnen de renners en rensters op 1 augustus in de Strade Bianche. In augustus staan voor de mannen ook nog Ronde van Polen, Milaan-Sanremo, Critérium du Dauphiné, Londen en de GP Plouay op het programma voordat op 29 augustus de Tour de France van start gaat in Nice.

Eind september staat het WK op het programma, waarna in oktober een drukke maand gaat zijn voor de wielrenners. In die maand zullen de Giro d'Italia en de Vuelta a Espana van start gaan, waar de laatste week van de Giro overlapt met de eerste week van de Vuelta. Ook worden in die maand de klassiekers Luik-Bastenaken-Luik, Amstel Gold Race, Ronde van Vlaanderen, Paris-Roubaix en Ronde van Lombardije afgewerkt.

Vrouwen
Voor de vrouwen is de kalender ook uitgewerkt. De Giro Rosa, de belangrijkste rittenkoers bij de vrouwen, gaat van start op 11 september en eindigt op 19 september, waarna het WK op het programma staat. Net zoals bij de mannen hebben de wielrensters een drukke maand oktober te gaan met als uitschieter op 25 oktober de eerste editie van Parijs-Roubiax bij de dames. Het jaar wordt in november afgesloten met een eendaagse wedstrijd in de Vuelta.