Nieuwe Star Wars-film van Taika Waititi in de maak

Vandaag is een dag waar Star Wars-fans al maanden naar uitkijken. Het is een traditie geworden dat op 4 mei, May the Fourth, nieuws naar buiten wordt gebracht rondom het Star Wars-universum. The Verge meldt dat Disney bekend heeft gemaakt dat Taika Waititi verantwoordelijk zal zijn voor een nieuwe Star Wars-film.

Waititi stond eerder voor Disney aan het roer voor verschillende projecten; hij regisseerde de Marvel-hit Thor: Ragnarok, maar ook de regie van de laatste aflevering van Star Wars-serie The Mandalorian was in handen van de Nieuw-Zeelandse filmmaker. Naast het regisseren van de nieuwe film, zal hij ook verantwoordelijk zijn voor het script en het scenario van de film. Daarin wordt hij bijgestaan door Krysty Wilson-Cairns, die eerder een BAFTA won voor haar script van de oorlogsfilm 1917

Bij de Oscars eerder dit jaar mocht Waititi een beeldje mee naar huis nemen voor zijn scenario van Jojo Rabbit

Er werd in 2019 al bekend gemaakt dat Kevin Feige, de leider van Marvel Studios, een nieuwe Star Wars-film aan het ontwikkelen was voor Disney. Het is onduidelijk of Waititi is aangesteld om de regie te verzorgen voor dit project of dat het gaat om een ander project. 

De releasedatum is overigens niet bekendgemaakt, dus het is afwachten geblazen op nieuws.

Nieuwe Star Wars-film van Taika Waititi in de maak (Foto: The Hollywood Reporter)
Nieuwe Star Wars-film van Taika Waititi in de maak (Foto: The Hollywood Reporter)