FOK! Wat een weer: droge week

De ochtend begint op de meeste plaatsen bewolkt en in de zuidelijke helft van het land valt van tijd tot tijd lichte regen. De regen verlaat aan het einde van de ochtend het zuidoosten. Opklaringen in het noorden van het land breiden zich gedurende de dag steeds verder uit over het land waardoor het een zonnig middag wordt. In Limburg zou in de middag nog een enkele lichte bui tot ontwikkeling kunnen komen. De temperatuur ligt tussen 12°C op de Wadden en 17°C in het zuiden van het land. De noordoostelijke wind is matig, langs de kust en op het IJsselmeer in de middag soms vrij krachtig.

In de nacht naar dinsdag is het onbewolkt. De minimumtemperatuur ligt rond 3°C in het zuiden en westen van het land en daalt in het noordoosten naar waardes rond het vriespunt. De noordoostenwind is matig, aan de zuidwestkust mogelijk vrij krachtig. In het noordoosten en oosten staat er een zwakke noordelijke wind.

Dinsdag overdag is het zonnig en droog. Alleen in het noordoosten van het land kunnen stapelwolken ontstaan of kan wat bewolking van zee binnendrijven. De temperatuur varieert van 12°C in het Waddengebied tot 17°C in het zuidoosten. De noordoostelijke wind is oost- tot noordoost en matig van kracht. (Bron: KNMI)

Meer weer op FOK!

Lente op Schouwen (Foto: Scherpschutter)
Lente op Schouwen (Foto: Scherpschutter)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.