FOK! Wat een weer: dat was het dan weer

Holla!  

We hebben een paar 'wisselvallige' dagen gehad. Dat zet ik tussen haakjes omdat het overdag reuze mee/tegen viel en de meeste buien zich 's nachts voordeden. Niet iedereen was even gelukkig. Er zijn zeker plaatsen die de afgelopen dagen maar een paar millimeter hebben gehad, terwijl het op andere locaties soms flink tekeerging. Een echt regionaal overzicht is er niet te maken, omdat er verspreid over alle provincies pieken en dalen zijn. Dat heb je met buien, de ene plek krijgt alles, en de andere niks.

Gisterochtend was het ook nog even zover. Een bel koude lucht trok van west naar oost over het land en leverde soms stevige regen- en onweersbuien op. Ook ik werd rond half 6 vanochtend gewekt door een serie donderklappen. De echte neerslag bleef helaas net ten zuiden. Dit buiencircus trok vervolgens over een groot deel van het land. Het ging soms even flink tekeer met hier en daar 10 millimeter in enkele minuten. Ook kwam er hagel voor. In de middag trokken ze allemaal weg en rond een uur of 5 was het vrijwel overal droog.

Echter, voor de hele komende week is het weer gedaan. Een hogedrukgebied bouwt zich op boven de Noordzee en trekt naar Scandinavië. Dat levert bij ons een droge week op. Ook is er opnieuw weer veel ruimte voor de zon. De wind draait daarbij van noordwest naar een oostelijke richting en is niet meer dan matig, kracht 3.

Vandaag zou er overigens nog een klein buitje kunnen vallen, maar dat stelt niets voor. De wind is dan nog even westelijk, maar draait dan naar noordwest, en is zwak. 

Fijne zondag!  

Meer weer op FOK!

Regenbui in Zaandam (Foto: Charged)
Hier houd ik zo van! Een heerlijke regenbui op de Zaan nabij, u raadt het al: Zaandam. (Foto: Charged)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.