Kim Jong-un leeft

Hoera, Kim Jong-un leeft nog. De Grote Maarschalk van Noord-Korea was al bijna drie weken niet in het openbaar gezien en we weten wat er dan gebeurt: men gaat speculeren als een dolle, het ging van 'hij ligt lekker op het strand' tot 'hij is al lang dood'.

Waarom hij niet in het openbaar verscheen mag Joost weten, het missen van de geboortedag van opa en Vader des Vaderlands Kim Il-sung op 15 april was bijvoorbeeld wel een dingetje, maar nu is de gezellig dikke Leider er weer. Vrijdag werden door de Noord-Koreaanse staatsomroep beelden getoond voor Kim bij de opening van een kunstmestfabriek in Sunchon.

Kim was aanwezig met onder meer zijn door velen als mogelijke opvolgster geziene zus, Kim Yo-jong, en leden van zijn regering. De beelden zijn vermoedelijk daadwerkelijk van vrijdag, gezien zowel de datum als het feit dat de kunstmestfabriek al enige tijd in aanbouw was en het dus realistisch is om te bedenken dat de bouw nu klaar is. Het doorknippen van een lint ging Kim uiteraard zonder problemen af, als iemand dat kan is hij het wel.