In paniek op de vlucht voor de politie, rijbewijs kwijt

Een 19-jarige Oosterhouter is afgelopen nacht omstreeks 01.30 uur na een achtervolging door de politie op de Herendam in Oosterhout aangehouden. De automobilist negeerde een stopteken en reed verkeersgevaarlijk met hoge snelheden van Made naar Oosterhout. Er is bloed afgenomen om vast te stellen of de verdachte onder invloed was van drugs. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Agenten zagen vannacht op de Nieuwelaan in Made in tegengestelde richting een personenauto van het merk Opel rijden. De dienders besloten een controle in te stellen en keerden. Ze zagen dat de bestuurder zijn snelheid verhoogde tot circa 140 km per uur. Op de Crullaan in Made nam hij de rotonde middels de linkerzijde en reed daardoor op de rijbaan bestemd voor het tegemoet komend verkeer. Dit gebeurde tijdens de achtervolging nog vier keer.

De politiemensen reden met zwaailicht en sirene om het verkeer te waarschuwen en gaven de automobilist in Den Hout een stopteken. Hieraan werd niet voldaan. De Opel slingerde van links naar rechts en er kwam zwarte rook onder vandaan. De bestuurder stopte uiteindelijk op de Herendam in Oosterhout waarna hij werd aangehouden. Vanwege cocaïnegebruik, heeft een GGD arts bij hem bloed afgenomen. De auto was van zijn vriend die naast hem zat. De verdachte verklaarde dat hij uit paniek gehandeld had.