Rallyracen in Nieuw-Zeeland met WRC 9

Nacon en zijn ontwikkelstudio KT Racing onthullen de eerste gameplay-video voor WRC 9, de officiële videogame van het FIA World Rally Championship. Deze gameplay-video geeft een eerste indruk van de inspanningen die KT Racing verricht om de iconische Rally New Zealand in de game te verwezenlijken.

De rally van Nieuw-Zeeland staat na zeven jaar afwezigheid weer op de kalender van het FIA World Rally Championship. Het is één van de drie nieuwe rally’s die dit jaar worden gereden, samen met de Safari Rally in Kenia en Rally Japan.

"De wegen in Nieuw-Zeeland behoren tot de mooiste en hoogst gewaardeerde in de geschiedenis van het kampioenschap", zegt Benoît Gomes, Lead Level Designer bij KT Racing. "De rally van Nieuw-Zeeland levert een unieke ervaring die bekend staat om zijn snelle ketens van bochten, nimmer aflatende ritme, en adembenemende landschappen. We hebben veel tijd gestoken in de voorbereiding om alles zo getrouw mogelijk te reproduceren, zoals de weelderige vegetatie, het bijzondere licht en de unieke uitzichten op de oceaan, maar ook de topografie en oppervlakken van de wegen, die voornamelijk uit grint bestaan. We zijn ervan overtuigd dat spelers net zo veel van de uitdagingen in WRC9 zullen genieten als wij ervan genieten de game te bouwen."

WRC9 verschijnt op 3 september 2020 voor PlayStation 4, Xbox One en pc, dat laatste via de Epic Games Store. Later volgen PlayStation 5, Xbox One Series X en Nintendo Switch.