Digitaal racen op Circuit Zandvoort in F1 2020

Codemasters toont het circuit van Zandvoort voor de allereerste keer in F1 2020. Oorspronkelijk zou het circuit aankomend weekend voor de eerste keer sinds 1985 op de F1-kalender staan. Desalniettemin krijgen fans nu al een eerste blik op het thuiscircuit van Max Verstappen in de F1-bolide van de Red Bull Racing-coureur via deze eerste gameplayvideo.

Bovendien heeft Codemasters vandaag de F1 2020 cover onthuld. Naast de Michael Schumacher Deluxe Edition verschijnt er nog een variant met in de Benelux Max Verstappen op de cover, samen met Charles Leclerq.

In de duinen aan de kust van Noord-Holland bevindt zich het historische Circuit Zandvoort. Ter voorbereiding op de terugkeer van Circuit Zandvoort op de racekalender in 2020, is er een nieuw paddock, zijn er nieuwe uitloopstroken toegevoegd en zijn er verschillende secties verbeterd op de baan om spannende racemomenten te creëren. Uniek voor een F1-circuit is de kombocht aan het eind van de ronde. Dit is een verhoogde steile bocht met een hoek van 18 graden, waardoor het mogelijk wordt voor coureurs om een inhaalactie in te zetten, direct voor het oog van de fans op de tribune.

"Het team heeft ongelooflijk werk verricht. Ieder aspect van circuit komt tot in de puntjes tot leven in de game. De laatste kombocht voorafgaand aan het lange rechte stuk is iets waar de spelers ongetwijfeld van gaan genieten", zegt Lee Mather, F1 Franchise Game Director bij Codemasters. "Circuit Zandvoort is zeer technisch door het hoogteverschil, blinde bochten, uitdagende rempunten en racelijnen. Het is een zenuwslopende race die de volledige focus vergt van spelers."

F1 2020 wordt op vrijdag 10 juli 2020 uitgebracht voor PlayStation 4, Xbox One, pc en Google Stadia.