FOK!sportdiscussie van de dag: Valentino Rossi moet stoppen, of toch niet?

Na veel speculaties en roddels zei MotoGP-grootheid Valentino Rossi zaterdag in een online interview dat hij ook in 2021 wil doorgaan. Fans bereidden zich al voor op een eventuele exit toen de Italiaan maanden geleden aangaf de eerste races te willen afwachten en zijn plek in het team voor volgend seizoen afstond aan de jonge Fabio Quartararo.

Door de coronacrisis lijkt het tij gekeerd en hoewel vele fans geheid opgelucht ademhalen, laten sommigen een ander geluid horen: de 41-jarige racer moet maar eens met pensioen gaan. Zij zijn van mening dat de negenvoudig wereldkampioen een stap opzij moet doen voor de nieuwe lichting. Immers is Rossi na het recentelijk stoppen van Jorge Lorenzo en Dani Pedrosa nog 'de laatste' van zijn generatie, aldus deze supporters. Bovendien zou hij toch geen kans meer maken op een titel want de huidige groep rijders zijn hongerig en zouden de legende al min of meer verslagen hebben.

Daarentegen is er een grote schare fans die hier niks van wil weten. Het verlies van de afgelopen jaren ligt volgens hen ook deels bij Yamaha en het gebrek aan geld dat in de ontwikkeling van de racefabriek is gestoken. Daarnaast is Rossi een boegbeeld van de sport en brengt nog altijd het meeste geld in het laatje. En wat betreft het wereldtitelargument: de Italiaan stond de laatste seizoenen in het eindklassement vaak tweede en greep net naast de bokaal. 

Zeg het maar; is het tijd voor Valentino Rossi om nu eindelijk eens de handdoek in de ring te gooien om jong talent een kans te geven? Of mag-ie van jou doorgaan tot hij bejaard, of in ieder geval 46 jaar, is?

FOK!sportdiscussie van de dag: Valentino Rossi moet stoppen, of toch niet? (Pro Shots / Zuma Press)
FOK!sportdiscussie van de dag: Valentino Rossi moet stoppen, of toch niet? (Pro Shots / Zuma Press)