Call of Duty: Modern Warfare krijgt update, maar blijft hard drives van spelers gijzelen

Eergisteren heeft Call of Duty: Modern Warfare een nieuwe update gekregen met een hoop bug fixes, plus een update die data pack 1 wordt genoemd. Ondanks dat de patch weinig nieuws toevoegt met onder andere bug fixes, balance-updates en de Shoot the Ship-mode die gebruik maakt van de bestaande maps Shoothouse en Shipment is de patch toch een dikke 10 gigabytes. Voeg daaraan toe dat het eerder genoemde data pack ook nog eens 15 GB is en je hebt een update die maar liefst 32 GB van je hard drive vereist.

In totaal heeft Call of Duty: Modern Warfare maar liefst 175 gigabytes aan bestanden, en heeft het 200 GB nodig om de game up-to-date te houden op pc. Een thread op reddit een maand geleden was al niet mals richting ontwikkelaar Infinity Ward: volgens de gebruikers is het belachelijk dat de game zoveel ruimte vereist. Ook met de release van de huidige patch notes zijn comments te lezen die de ontwikkelaar vervloeken voor de grootte van de patch.

Het probleem lijkt in ieder geval niet aan dovemansoren gericht: Paul Haile, de production director van Modern Warfare, bood in februari al zijn excuses aan voor de grootte van de game. Dit was als gevolg van de lancering van season 2, die 50 GB vereiste: ongeveer de gemiddelde grootte van een Triple A-game op Steam. "We blijven constant vechten tegen de grootte van de downloads en de ruimte die de game op de harde schijf inneemt." Hoewel Haile dus het probleem erkent, moeten spelers het voorlopig nog even doen met gigantische patches voor de shooter.

CODModernwarfare