Gratis games voor werknemers Britse gezondheidszorg

Dat dokters, verplegers en andere werknemers in de gezondheidszorg het nu zwaar hebben met de coronacrisis mag geen verrassing meer zijn. Om de werknemers van de National Healthcare Service (NHS) in het Verenigd Koninkrijk een hart onder de riem te steken, hebben de brancheorganisatie voor de Britse games-industrie (UKIE), ontwikkelaars en publishers de handen ineen geslagen en het Games for Carers-initiatief opgericht. NHS-personeel kan via dit programma een gratis game claimen, zodat ze een beetje afleiding kunnen hebben.

De lijst waar werknemers van de NHS uit kunnen kiezen is geen kleintje: over 85.000 games zijn beschikbaar, inclusief grote titels zoals Doom Eternal, Dreams, en FIFA 20. De games zijn ook voor een groot arsenaal van platforms te kiezen zoals PC, PlayStation 4, Xbox One, Switch, Vita, Android, iOS en zelfs virtual reality-brillen zoals de Occulus Rift.

"Ons geweldige NHS-personeel werkt heel hard op de frontlinie in het gevecht tegen het coronavirus, en het is fantastisch om te zien hoe de Britse industrie samenkomt om dankjewel te zeggen met deze campagne", zegt minister voor creatieve industrieën Caroline Dinenage. "We hebben nauw samengewerkt met gamebedrijven om mensen veilig te houden en ik ben verheugd dat de sector de NHS wil blijven steunen op zo'n innovatieve manier."

NHS-personeel kan de gratis game claimen door hun NHS-emailadres in te vullen op de Games for Carers website. Het zal hoogstwaarschijnlijk een welkome steun in de rug zijn, zeker na de jarenlange bezuinigingen die zijn doorgevoerd door de Britse regering.

NHS