Oscar-regels versoepeld vanwege corona

The Academy of Motion Picture Arts and Sciences maakte vandaag bekend dat zij de regels voor films om kans te maken op een Academy Award, of in de volksmond Oscar genoemd, zullen versoepelen. Dit meldt Vulture.

Vanwege het coronavirus zijn wereldwijd bioscopen gesloten en worden films massaal verplaatst naar streamingplatforms, zonder ooit gezien te zijn op het witte doek. Dit was normaal een vereiste om deel te mogen nemen aan het Award-circuit. Een film zou normaliter minimaal een week te zien moeten zijn op het witte doek in Los Angeles. Vandaag werd deze vereiste van tafel geveegd en dit zet uiteraard de deuren wagenwijd open voor een flink aantal releases die nu geen doorgang hebben kunnen vinden. 

Er werden nog een aantal opvallende beslissingen genomen; zo worden de twee categorieën Best Sound Editing en Best Sound Mixing samengevoegd in een nieuwe categorie, genaamd Best Sound. Ook is er een nieuwe richtlijn voor het kwalificeren voor de categorie Best Original Score. De muziek uit de film moet tenminste voor 60 procent bestaan uit nieuwe, originele muziek specifiek geschreven voor deze film. Hoe de Academy dit zal monitoren is nog een groot raadsel, maar het zal in ieder geval weer genoeg stof op doen waaien. 

De 93e Academy Awards zullen voor nu gewoon plaatsvinden op 27 februari 2021. 

Oscar-regels versoepeld vanwege corona (Foto: ANP)
Oscar-regels versoepeld vanwege corona (Foto: ANP)