Beelden vertoond van verdachte dodelijke schietpartij bij The Bank

Het programma Opsporing Verzocht heeft gisteravond beelden vertoond van de dodelijke schietpartij die zaterdagochtend op 18 mei vorig jaar plaatsvond bij parkeergarage The Bank in Amsterdam. De 24-jarige Orpheo Gefferie uit Almere kwam hierbij om het leven. De vermoedelijke dader is de 20-jarige Amsterdammer Erxinio Luntungan. Naar hem wordt nog gezocht. De gouden tip die leidt naar zijn aanhouding wordt beloond met 10.000 euro.

De melding van de schietpartij gebeurde iets voor 04.30 uur bij de parkeergarage aan de Amstelstraat.

Even daarvoor bracht Orpheo zijn avond door met vrienden bij een van de clubs in het centrum. Rond 04.00 uur houden ze het voor gezien en lopen ze naar parkeergarage The Bank waar hun auto staat.

Parkeerautomaat
Rond 4.10 uur staat Orpheo met zijn vrienden bij het parkeerautomaat. Iedereen is ontspannen. Orpheo loopt een paar keer heen en weer van zijn auto naar de parkeerautomaat. Vervolgens komt ook Erxinio, de schutter, in gezelschap de parkeergarage in. Dit groepje komt ook terug van het uitgaan. Deze groep loopt naar dezelfde parkeerautomaat waar het inmiddels vrij druk is met ander uitgaanspubliek dat op het punt staat om naar huis te gaan.

Opstootje
In de drukte ontstaat opeens een opstootje. Orpheo en Erxinio bewegen zich in de mensenmassa, maar het is niet duidelijk waar dit om gaat. De ruziënde massa verplaatst zich een paar keer. Daarna vliegt Erxinio Orpheo aan en schiet hij hem van dichtbij neer. Erxinio weet te ontkomen.

Orpheo leeft nog als in de garage begonnen wordt met hulpverlening, maar zijn verwondingen zijn te ernstig. De 24-jarige man uit Almere overlijdt zaterdagochtend rond 08.00 uur in een Amsterdams ziekenhuis.

Nationale Opsporingslijst
Erxinio staat vanaf gisteren op de Nationale Opsporingslijst. De 20-jarige Amsterdammer is nu al bijna een jaar op de vlucht. De politie houdt er rekening mee dat hij hulp krijgt van zijn omgeving. Mensen die meer weten over Erxinio of zijn verblijfplaats, worden opgeroepen contact op te nemen met de politie.