Telstar na elf jaar terug met beloftenelftal

Een verrassend bericht vanuit Velsen-Zuid in deze tijden van corona. Telstar komt na elf jaar terug met een beloftenelftal en het team zal vanaf volgend seizoen meedoen aan de onder-21 competitie. 

De afgelopen maanden is er achter de schermen hard gewerkt om deze doelstelling uit het beleidsplan 2026 van de Witte Leeuwen te realiseren. Dat Telstar volgend seizoen een beloftenelftal op de been kan brengen, mag gerust een verrassing worden genoemd. De wens voor een tweede team bestond al langer, maar vorig jaar bleek er op het laatste moment te weinig budget te zijn voor een beloftenteam. Dat het dit jaar wel komt, is te danken aan een investering van het Witte Welpen Fonds. Dit fonds bestaat uit een groep zakenmensen die investeren in voetballers voor Telstar. Een potje geld van mensen met liefde voor de club en die genoegen nemen met een bescheiden rendement. Door dit fonds kunnen spelers vaak voor meerdere jaren worden vastgelegd in de hoop dat ze uiteindelijk een mooie transfersom achterlatend van Sportpark Schoonenberg vertrekken. 

Trainer en technisch directeur Andries Jonker is blij met de komst van een tweede team. "Het tot stand brengen van een beloftenteam was één van de opdrachten die ik als technisch directeur van Telstar heb meegekregen. Het afgelopen seizoen hebben wij daartoe een werkgroep opgericht met daarin Sjaak Lettinga, Dorus de Vries, Mahjoub Mathloufi en Frans de Kat. Zij hebben het een en ander uitstekend voorbereid.”

Joeri Volkers wordt de trainer van het nieuwe team de overige stafleden worden op een later moment bekendgemaakt. Hij was eerder werkzaam bij onder meer zaterdag derdeklasser AH ’78 uit Huizen. Telstar heeft zich inmiddels formeel ingeschreven bij de KNVB voor de nieuw op te richten onder 21 competitie. Later zal bekend worden in welke divisie de Witte Leeuwen worden ingedeeld. De zaterdag zal als vaste speeldag gehanteerd worden.