Technisch directeur Van Leeuwen weg bij FC Twente

Technisch directeur Ted van Leeuwen vertrekt bij FC Twente. De directie van de club uit Enschede besloot de samenwerking met de 67-jarige Van Leeuwen na een evaluatie te beëindigen.

"Ted van Leeuwen heeft vorig seizoen met het behalen van de titel in de Keuken Kampioen Divisie en daardoor te zorgen voor directe terugkeer naar de Eredivisie fantastisch werk geleverd. Dit seizoen heeft de club zich, weliswaar op ongebruikelijke wijze, weten te handhaven in de Eredivisie. Om een nieuwe stap te zetten willen we een andere koers varen", valt te lezen op de website van FC Twente.

"Uiteraard zijn we Ted zeer erkentelijk voor al datgene wat hij de afgelopen twee seizoenen heeft gerealiseerd. Daarvoor zijn we hem veel dank verschuldigd", gaat algemeen directeur Paul van der Kraan verder op de website.

Van Leeuwen kwam in 2018 in dienst bij FC Twente na de degradatie van de club naar de eerste divisie. Onder de technische leiding van Van Leeuwen wist Twente direct te promoveren en dit jaar wist de club zich te handhaven in de eredivisie. In het seizoen 2015/2016 was hij al eerder in dienst bij FC Twente. Daarna was hij twee jaar technisch directeur bij Esbjerg fB, waarmee hij in het seizoen 2017/2018 promoveerde naar de hoogste klasse in Denemarken.