Sakura Wars is uit in het Westen

Vandaag is Sakura Wars in het Westen uit op PlayStation 4. Onder andere de manga-artist Tite Kubo heeft hier aan meegewerkt.

Stap in een alternatieve versie van het Tokio uit de jaren 1940, waar steampunk-technologie alles van stroom voorziet, van het openbaar vervoer tot de huizen en gebouwen. In het hart van de stad staat het Grand Imperial Theater, waar de sterren van het theater zingen en dansen om het publiek af te leiden van de dreiging die demonen vormen.

Maar achter de schermen maken deze artiesten deel uit van iets groter: de Flower Division, een geheime gevechtseenheid van de Imperial Combat Revue, die Tokio beschermt met gigantische mechs die worden aangedreven door de verhoogde spirituele energie van elke piloot. Als kapitein Seijuro Kamiyama wacht je de taak om dit onervaren team te leiden. The Grand Imperial Theater, jouw hoofdkwartier, gaat gebukt onder zware financiële verliezen, en juist op dit moment van grote zwakte zijn hordes demonische strijdkrachten onderweg naar Tokio.

In Sakura Wars kun je relaties smeden met je vrouwelijke teamgenoten, en moet je bewijzen dat de Flower Division klaar is om Tokio te verdedigen tijdens het Combat Revue World Games-toernooi, door de demonen te verdrijven en de vrede te herstellen. In onze review lees je meer over de game.