Na Eredivisie ook Franse Ligue 1 stilgelegd

In navolging van de eredivisie is ook in Frankrijk besloten om de competitie niet af te maken. De Ligue 1 en Ligue 2 worden per direct stilgelegd. Dat heeft de Franse regering dinsdagmiddag op een persconferentie bekendgemaakt.

Ook in Frankrijk worden de maatregelen in de strijd tegen het coronavirus langzaam versoepeld. Vanaf 11 mei gaan de scholen en winkels weer open en wordt sporten weer toegelaten, maar contactsporten en sporten in groep blijven verboden tot minstens september, dat zou ook betekenen dat de Tour de France uitgesteld moet worden. De start van Ronde van Frankrijk staat voorlopig op de planning voor voor 29 augustus.

De clubs in de Ligue 1 en Ligue 2 hadden gehoopt de trainingen weer te mogen hervatten om eventueel vanaf 17 juni de competitie te herstarten, maar daar zette de Franse regering een streep doorheen.

In Frankrijk moesten nog tien speelrondes worden afgewerkt. Paris Saint-Germain heeft met een wedstrijd minder gespeeld liefst twaalf punten meer dan achtervolger Olympique Marseille. Rennes staat op de derde plaats, maar wel op achttien punten achterstand van PSG. Olympique Lyon, de ploeg van Memphis Depay en Kenny Tete, staan voorlopig op een niet Europese plaats in de competitie.

Amiens en Toulouse, respectievelijk 23 en slechts 13 punten, staan op de degradatieplekken. Nimes staat met 27 punten op de achttiende plaats en dat zou normaal gezien een promotie/degradatieduel met de nummer uit Ligue 2. In Ligue 2 is het spannend. Het verschil tussen de nummer 1 (FC Lorient) en nummer 5 (Clermont Foot) is maar vier punten.

De Franse voetbalbond zal in mei beslissen over de titel, de stijgers en dalers en de verdeling van de Europese tickets.