Politie zoekt getuigen van mishandeling en poging straatroof

In de tunnel onder het treinstation van Baarn werd maandag 27 april een man door twee verdachten mishandeld. Ze probeerden ook zijn tas te stelen. De politie is op zoek naar getuigen.

Rond 16.20 uur stapt een 23-jarige man uit Purmerend uit de trein op het station in Baarn. Hij stapt uit op perron 3 en loopt de trap af richting de tunnel. Onderaan de trap staan twee jongens. Ze spreken de man aan. Op dat moment komen er ook twee andere jongens de tunnel inrennen. De man voelt zich onveilig en besluit weg te rennen. Terwijl hij de trap oprent wordt hij vastgepakt en in zijn gezicht geslagen. De andere man probeert ondertussen zijn tas af te pakken. Het slachtoffer weet de aandacht te trekken van twee omstanders en daardoor gaan de verdachten er vandoor. De vier mannen rennen weg in de richting van de Prinses Marialaan en stappen daar in een grijze auto. Agenten hebben in de omgeving gezocht, maar de verdachten niet gevonden.

De eerste verdachte, die het slachtoffer bij de trap aansprak, is een jongen met blankje huidskleur en een smal gezicht. Hij is rond de 1.80 meter lang en sprak Nederlands. De tweede verdachte, die ook bij de trap stond is ook een jongen met blanke huidskleur en een smal gezicht. Ook hij sprak Nederlands. Deze verdachte was circa 1.85 meter lang. De derde dader, die het slachtoffer in zijn gezicht sloeg, is een tengere man met een donkere huidskleur. Hij was circa 1.90 meter lang en droeg een zwarte jas met een capuchon over zijn hoofd. Van de laatste dader is er geen duidelijk signalement beschikbaar. 

De politie vraagt getuigen om contact op te nemen via 0900-8844 of via 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem. 

Baarn heeft best een mooi station (Foto: FOK!)
Baarn heeft best een mooi station (Foto: FOK!)