Halloween-regisseur brengt Pinhead naar televisie

Regisseur David Gordon Green haalde eerder in de succesvolle reboot van Halloween horroricoon Michael Myers terug naar het witte doek. In samenwerking met HBO werkt hij aan de terugkeer van Pinhead in een nieuwe Hellraiser-programma.

Terwijl er ondertussen een nieuwe reboot voor de bioscopen in de planning staat, werken de regisseur en HBO door aan de televisieadaptie. Het verhaal neemt elementen uit de huidige mythologie en het Clive Barker-boek The Hellbound Heart, maar bouwt hier ook op verder. Dit is uiteraard weer inclusief Pinhead en meerdere Cenobites. Het is niet bekendgemaakt of de oorspronkelijke Pinhead-acteur Doug Bradley op een bepaalde wijze betrokken is bij dit project.

Schrijvers en producten Mark Verheiden (The Mask, Timecop, Swamp Thing, Ash vs Evil Dead) en Michael Dougherty (X2, Superman Returns, Godzilla, King of the Monsters) pennen de show. Green schiet als regisseur de pilot en enkele eerste afleveringen om de toon van de gehele show neer te zetten.

Het vervolg op Green zijn eerdere Halloween-reboot uit 2018 staat nog steeds voor 16 oktober 2020 op de planning. Of de film Halloween Kills wegens de huidige coronapandemie wordt verplaatst is op dit moment nog niet bekend.

Pinhead
Pinhead