Crossover met NieR-serie keert terug in Final Fantasy XIV: Shadowbringers Patch 5.3

De volgende grote update voor Final Fantasy XIV: Shadowbringers, Patch 5.3 - Reflections in Crystal werd vandaag besproken in een Letter from the Producer LIVE-uitzending.

Patch 5.3 brengt een vervolg op de Shadowbringers-verhaallijn en introduceert het volgende hoofdstuk in de YoRHa: Dark Apocalypse alliance raid-serie, bedacht door de Nier-producers. Daarnaast wordt het hoofdscenario van de originele game, A Realm Reborn, in Patch 5.3 aangepakt, om nieuwkomers een verbeterde ervaring te bieden.

Producer en director Naoki Yoshida deelde meer details over de content die spelers in Patch 5.3 kunnen verwachten:

 • Nieuwe hoofdscenario-quests – Het is tijd voor de laatste act van de hoofdscenario-questline van Final Fantasy XIV: Shadowbringers.
 • Update voor hoofdscenario-questline: A Realm Reborn – De hoofdscenario-questline in A Realm Reborn wordt aangepast om nieuwe spelers een meer gestroomlijnde ervaring te bieden. Daarnaast kunnen spelers na het voltooien van de “The Ultima Weapon”-quest met hun personage vliegen in A Realm Reborn.
 • Nieuwe YoRHa: Dark Apocalypse alliance raid – Volgend op The Copied Factory uit Patch 5.1 zal deze volgende door NieR geïnspireerde alliance raid, getiteld The Puppets Bunker, de mysteriën van de mechanische levensvormen van de First verder ontrafelen.
 • Nieuwe dungeon: The Heroes’ Gauntlet – Spelers kunnen deze nieuwe uitdaging samen met andere spelers overwinnen, of samenwerkend met een groep non-speler-personages, gebruikmakend van het Trust-systeem.
 • Nieuwe trial: Groepen van acht spelers kunnen een uitdagend nieuw trial-gevecht proberen op de moeilijkheidsniveaus normal en extreme.
 • Updates voor Save the Queen-questline – Spelers kunnen de wapens verbeteren die ze verkregen in het eerste hoofdstuk van deze doorgaande quest-serie en een gloednieuw gebied verkennen. Daarnaast wordt nieuwe content voor grootschalige gevechten toegevoegd als onderdeel van de update.
 • Nieuwe “Chronicles of a New Era”-quest: The Sorrow of Welt – Spelers kunnen genieten van een verhalende ervaring die deel uitmaakt van de Ruby Weapon-serie en eindigt in een speciaal event-gevecht.
 • Ishgard Restoration-update – Na de inspanningen van de Skybuilders begint de derde fase van restauratie. Daarnaast keren de Skybuilder Rankings terug, die spelers nieuwe items laat craften en de top-restaurateurs beloont met nieuwe achievements.
 • Nieuwe Beast Tribe-quests – Een nieuwe, op crafters gerichte questline met de dwergen.
 • Nieuwe updates voor de Game+ – Het bijgewerkte hoofdscenario voor A Realm Reborn en andere quests komen beschikbaar voor spelers die ze opnieuw willen beleven, met behoud van hun huidige personage en level.
 • Nieuwe gevechtscontent: Unreal Trials – Spelers kunnen het opnemen tegen de versterkte primals van eerdere uitbreidingen die nu klaar zijn om te vechten tegen level 80-helden. Unreal Trials bevatten elk één primal-gevecht dat verandert met elke patch, beginnend met Shiva in Patch 5.3. Door elke week de primal te verslaan, krijgen spelers de kans om een nieuwe mini-game te voltooien, waarbij spelers die zegevieren worden beloond met tokens die ze kunnen inwisselen voor prijzen.
 • Crafter & Gatherer-updates – Er zijn diverse updates voor crafters en gatherers, waaronder nieuwe custom deliveries, updates voor Rowena's House of Splendors, en een update voor de Skysteel Tools-questline.
 • Job-aanpassingen voor PvE en PvP, systeem-updates, en meer.

Final Fantasy XIV: Shadowbringers - Patch 5.3 (Foto: Square Enix)