NFL: Uitslag eerste ronde NFL Draft 2020

De eerste ronde van de NFL Draft 2020 is gisteren succesvol afgerond. In verband met de coronacrisis werd de draft niet in Las Vegas gehouden, maar werd er gebruik gemaakt van videoverbindingen om contact te leggen met de werknemers en spelers thuis.

De Cincinnati Bengals, die als eerste mochten kiezen, gingen zoals verwacht voor quarterback Joe Burrow (LSU). Hij wist vorig seizoen zijn team naar een nationale titel te leiden en was de absolute favoriet om als eerste gekozen te worden. Als tweede werd defensive-end Chase Young (Alabama) gekozen door de Washington Redskins. Vervolgens werd cornerback Jeff Okudah (Ohio State) gedraft door de Detroit Lions.

Het was opvallend dat veel teams een quarterback kozen. Drie van de eerste zes keuzes waren quarterbacks. Naast de Bengals die voor Burrow kozen gingen de Miami Dolphins voor Tua Tagovailoa (Alabama) en de Los Angeles Chargers voor Justin Herbert (Oregon).

Een grote verrassing was de keuze van de Green Bay Packers. De Packers ruilden hun 30ste en 136ste plek voor de 26ste plek van de Miami Dolphins en kozen voor quarterback Jordan Love (Utah State). De Packers, die met Aaron Rodgers een sterspeler als quarterback hebben, zorgden zo voor de grootste verrassing van dag 1. De verwachting is dat Love de komende jaren wordt klaargestoomd om de rol van Rodgers over te nemen.

 Top 10 NFL Draft 2020 – Round 1

#1 Cincinnati Bengals – Joe Burrow (LSU) – Quarterback

#2 Washington Redskins – Chase Young (Ohio State) – Defensive End

#3 Detroit Lions – Jeff Okudah (Ohio State) – Cornerback

#4 New York Giants – Andrew Thomas (Georgia) – Offensive Line

#5 Miami Dolphins – Tua Tagovailoa (Alabama) – Quarterback

#6 Los Angeles Chargers – Justin Herbert (Oregon) – Quarterback

#7 Carolina Panthers – Derrick Brown (Auburn) – Defensive Line

#8 Arizona Cardinals – Isaiah Simmons (Clemson) – Linebacker / Safety

#9 Jacksonville Jaguars – CJ Henderson (Florida) – Cornerback

#10 Cleveland Browns – Jedrick Wills (Alabama) - Offensive Line

 Volledige uitslag is hier te vinden