Slang ontsnapt uit terrarium in Roermond

Een Californische King Cobra-slang is vermoedelijk donderdag al ontsnapt uit het terrarium in een woning aan de Veldstraat in Roermond. De eigenaar belde vrijdag de politie dat hij het beest in de woning niet meer heeft aangetroffen.

De cobra-slang zou giftig kunnen zijn, en daarom is de oproep aan inwoners: zien jullie de slang, onderneem zelf geen actie maar bel de politie via 112. Het gaat om een 80 cm lange slang met gele strepen. De eigenaar geeft aan dat hij vermoedelijk door een gaatje in zijn terrarium is weten te ontsnappen. In het hele huis is gezocht maar het dier is niet aangetroffen.

De politie heeft in de omgeving uitgekeken naar het dier maar de zoektocht is inmiddels gestopt. Omdat het dier mogelijk al langer dan 24 uur weg is, is de vraag in welk gebied de slang zich bevindt. Daarnaast heeft het Operationeel Centrum van de politie contact met een slangenexpert, die wordt ingezet wanneer de slang wordt aangetroffen.

Update 17:35 uur
Kennelijk is er onduidelijkheid over om wat voor soort slang het nou gaat. Volgens een slangenexpert zou het om een niet-giftig beest gaan in ieder geval. Desalniettemin blijft het verzoek om 112 te bellen bij het aantreffen van het beest staan aldus de politie op Twitter.