Hoe beleven de leerlingen van Brugklas deze bijzondere, gekke tijd thuis?

Hoe beleven de leerlingen van Brugklas deze bijzondere tijd, waarin iedereen thuis moet blijven? Hoe gaat Jaïro nu in hemelsnaam zijn nieuwe crush veroveren? En is er voor Milan überhaupt wel wat veranderd? Hij zit immers nog steeds met Folmers in zijn nek. In de nieuwe serie Brugklas blijft thuis maken de bekende Brugklas-gezichten nog steeds van alles mee, maar nu vanuit hun eigen tuin, huis- of slaapkamer. In 20 afleveringen is vanaf maandag 27 april te zien dat de Brugklassers met elkaar videobellen. En tja, in zo’n gesprek gaat het natuurlijk nooit alleen over school en is etherdiscipline ver te zoeken…

Iedere aflevering is een gesprek tussen twee of drie Brugklassers die met elkaar videobellen en praten over wat de corona-crisis voor hun betekent. En dat is niet altijd even makkelijk. Want Milan, Jaïro, Steef en Soraya, die niet echt vrienden zijn, konden er op school voor kiezen om niet met elkaar om te gaan. Maar worden tijdens de corona-crisis door opdrachten en online lessen vanuit school aan elkaar gekoppeld en moeten opeens digitaal samenwerken. Zo ontstaan er bijzondere, dramatische en hilarische momenten die de kern vormen van Brugklas Blijft Thuis.

Ook de leraren van het Koning Willem Alexander College zitten thuis, maar dat betekent niet dat ze niks te doen hebben: online gaan de lessen zo goed en kwaad als het kan door. Wat te denken van een digitaal mondeling Duits dat in het water dreigt te vallen, omdat Soraya steeds de telefoon moet opnemen van het restaurant van haar ouders? Het restaurant van haar ouders is dicht net als alle horeca, maar om toch nog wat te verdienen hebben haar ouders nu een speciale bezorg- en afhaalservice in het leven geroepen. Maar ja als haar ouders in de keuken staan, moet iemand anders de telefoon opnemen. Viel Glück, Soraya!

Brugklas blijft thuis, vanaf maandag 27 april om 18.25 uur bij AVROTROS op NPO Zapp en dagelijks op het YouTube-kanaal van Brugklas.