"Zoinks!": animatiefilm Scoob! gaat direct naar streaming

Goed nieuws voor alle liefhebbers van Scooby-Doo. De 3D-animatiefilm Scoob! dat zich richt op de begindagen van de bekende hond en zijn vriendenclubje verschijnt niet meer in de bioscoop, maar gaat direct naar de streamingsdiensten. Dit laat Warner Bros. in een statement weten.

"Hoewel we niet kunnen wachten om onze films weer in de bioscopen te vertonen, gaan we nu nieuwe en onbekende tijden tegemoet. Deze tijden vragen om creatieve manieren hoe wij onze content kunnen verspreiden", zo gaf Warner Bros.-CEO Ann Sarnoff in de statement aan. In de Verenigde Staten is de film als 'premium digital rental' te huren voor $19,99 of vanaf 15 mei voor $24,99 te koop. Of, wanneer en op welke streamingsdiensten de film in Nederland gaat verschijnen is op dit moment nog niet bekend.

In dit eerste volledig geanimeerde Scooby-Doo-avontuur zie je hoe het allemaal begon en stuit Mystery Inc. op het grootste mysterie uit hun carrière. Scoob! onthult hoe vrienden voor het leven Scooby en Shaggy elkaar ontmoet hebben en hoe ze samen met jonge speurneuzen Fred, Velma en Daphne het beroemde Mystery Inc. vormden. Na honderden opgeloste zaken en gezamenlijke avonturen worden ze geconfronteerd met hun grootste, uitdagendste mysterie tot nu toe: een complot om de geesthond Cerberus op aarde los te laten. Tijdens hun strijd om deze wereldwijde 'hondpocalyps' tegen te houden, ontdekt de groep een geheim over Scooby’s achtergrond en dat hij voor iets heel groots is voorbestemd.