Darter Nentjes als eerste Nederlander naar volgende ronde Home Tour

Darter Geert Nentjes heeft zich maandag als eerste Nederlander geplaatst voor de tweede fase van de PDC Home Tour. De Flevolander werd dankzij drie zeges de winnaar van groep 4 op het nieuwe digitale dartstoernooi.

Nentjes won achtereenvolgens knap van Mickey Mansell (5-4), Lisa Ashton (5-3) en Ross Smith (5-3) en haalde in al zijn partijen een gemiddelde van boven de 95 punten en tegen Mansell zelfs 100. Hij had nog wel het geluk dat Mansell tegen hem een matchdart miste.

Nentjes is na Jamie Lewis (winnaar groep 1), Luke Woodhouse (winnaar groep 2 mede dankzij een negendarter) en Dave Chisnall (winnaar groep 3) de vierde speler die doorgaat naar de tweede fase van het toernooi. Nentjes, Woodhouse en Chisnall deden dat ook nog eens zonder nederlaag. Chisnall was in groep drie ook te sterk voor Jan Dekker, die al zijn wedstrijden verloor. 

De Home Tour geldt als alternatief tijdens de coronacrisis. In de eerste fase worden 32 dagen op rij poules afgewerkt door steeds vier spelers. Alle groepswinnaars bereiken de tweede fase, waarvan het format nog onbekend is, omdat niet duidelijk is wanneer er weer in het echt gedart kan worden.

PDC Home Tour - uitslagen groep 4
Ross Smith 5-1 Lisa Ashton
Mickey Mansell 4-5 Geert Nentjes
Lisa Ashton 3-5 Geert Nentjes
Ross Smith 3-5 Mickey Mansell
Mickey Mansell 3-5 Lisa Ashton
Geert Nentjes 5-3 Ross Smith

Programma Groep 5 - vanaf 20.30 uur te zien via PDC.TV
Luke Humphries v Nick Kenny
Devon Petersen v Joe Murnan
Nick Kenny v Joe Murnan
Luke Humphries v Devon Petersen
Devon Petersen v Nick Kenny
Joe Murnan v Luke Humphries

Group Four - Monday April 20 (1930 BST)
Ross Smith 5-1 Lisa Ashton
Mickey Mansell 4-5 Geert Nentjes
Lisa Ashton 3-5 Geert Nentjes
Ross Smith 3-5 Mickey Mansell
Mickey Mansell 3-5 Lisa Ashton
Geert Nentjes 5-3 Ross Smith