Mogelijk weer voetbal in Duitsland vanaf 9 mei

Voor het eerst sinds het stilleggen van de voetbalcompetities in Europa in verband met de coronacrisis lijkt er serieus kans op hervatten van één competities op korte termijn. Volgens Markus Söder, minister-president van Beieren en zijn collega Armin Laschet uit Noordrijn-Westfalen zijn goede kansen om met een "perfect dichtgetimmerd concept" de eerste en tweede Bundesliga te hervatten. De heren denken dat de bal mogelijk al op 9 mei weer kan rollen. Mocht dat goed gaan dan volgen ook de Bundesliga voor vrouwen, de derde Bundesliga en de bekerwedstrijden.

Uiteraard zullen de wedstrijden zonder publiek gespeeld worden, daarnaast worden er meer eisen gesteld. "De clubs moeten wel met een heel goed plan over hygiëne, gezondheid en medische voorzorgsmaatregelen komen", zo is meegedeeld. Dat houdt onder andere in dat er zo min mogelijk personeel in het stadion nodig moet zijn voor bijvoorbeeld de TV-registratie. Ook moet worden voorkomen dat supporters zich bij het stadion verzamelen.

"We moeten in de huidige situatie ook weer niet te veel willen, maar vooral heel terughoudend zijn. Hoewel er voorzichtig positieve signalen zijn in deze crisis mogen we absoluut niet te hard van stapel lopen. Maar er zijn mogelijkheden", zo laat Söder weten.

Mogelijk weer voetbal in Duitsland vanaf 9 mei (Pro Shots / Zuma Press)
Mogelijk weer voetbal in Duitsland vanaf 9 mei (Pro Shots / Zuma Press)